1 hét 10 mondat #1

1 hét 10 mondat #1

Éljünk helyesen, és nem halunk meg!

Szerintem ennél kijózanítóbb és szikárabb kormányprogrammal még nem találkozhatott senki sem Európában, legalábbis a XXI. században biztosan nem.

A Kásler Miklós vezette humánminisztérium ennyivel letudta, hogy az Európai Unióban hazánkban hal meg a legtöbb ember daganatos betegségekben.

A saját magára havonta több mint egymillió forintot elköltő Orbán Viktor, vagy épp a majdnem milliárdos Rogán Antal fémjelezte kormányzat szerint a “magyarországi magas megbetegedési arány legfőbb oka a helytelen életmód és az, hogy még mindig kevesen mennek el szűrésekre”.

Már az is visszás, amikor Káslerék az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségére hivatkoznak, abban az országban, ahol a háziorvosok hiányában még az alapellátás is akadozik.

Ám, hogy a kormány önálló egészségügyi, vagy környezetvédelmi minisztérium hiányában a magyar embereket oktassa ki helyes életvitelből, több mint arcátlanság.

Pedig tehetnének a honfitársainkért.

Például ne kockáztassanak több ezer munkahelyet azzal, hogy nem teljesítik a hazai vasúti árufuvarozás megerősítésére tavaly tett vállalásaikat.

Ez már csak az azért is agybaj, mert a XXI. századi gondolkodásmóddal szembe helyezkedve évente 400 ezer teherautót zúdítanának az utakra, amely nemcsak a hazai úthálózatra jelentene elképzelhetetlenül nagy terhet, hanem “helytelen módon” a környezetre, és az egészségünkre is.

Ahogy a héten megígértem, a Rail Cargo ügyében is elindultak az adatigényléseim. ”

2020-04-28T08:30:06+00:00