1 hét 10 mondat #3

1 hét 10 mondat #3

A kormánynak van hadserege, vagy a hadseregnek van kormánya?

Ez a kérdés joggal merülhet fel mindenkiben, miután a honvédelmi tárca részint eltitkolta, részint pedig bagatellizálta, hogy magas rangú katonatisztek, mundérban voltak jelen a Fidesz elnökének évértékelőjén.

Már jó ideje figyelmeztetek arra, hogy a civil kontroll tudatos és módszeres gyengítése, egykori és jelenlegi katonák önjelölt politikusi szerepe, a nyilvánosságtól eltitkolt, papíron haderő-fejlesztésre szánt 1700 milliárd forint teljesen önjáróvá teheti a Honvédséget, ami komoly kockázatokkal járhat.

Hogy ismét egyre hangosabban recseg a rendszer, arra jó bizonyíték a közpénz-milliárdokba kerülő kormánypropaganda, az újabb nemzeti konzultáció.

De most már ott tartanak, hogy a Fidesz és a KDNP által 2016-ban megszavazott börtönkártértítési szabályokkal szemben érzik szükségesnek a konzultációt, miután nyilvánvaló vált, hogy a kormánypártok miatt megvalósult börtönbiznisz aláássa a közrendbe vetett bizalmat.

Az pedig külön tragikomikus, hogy egy KDNP-s képviselővel még azt is kimondatták, ki kellene lépni az Emberi Jogok Európai Egyezményéből.

Hiába, minél nagyobb a baj, annál nagyobb hülyeséget kell mondani, hogy eltereljük vele az emberek figyelmét.

Mondjuk egy olyan országban, ahol előbb lehet egy település mellé atomtemetőt nyitni, mint egy szélerőművet felhúzni, ez talán nem is olyan meglepő.

S ha már Orbán Viktor zöld fordulatáról beszélünk, magyar és nemzetközi civilszervezetek is arról beszéltek a héten, amennyiben tényleg komolyan gondolja a kormány a klímavédelmi akciótervét, akkor világosan nemet kell mondania az EU-USA kereskedelmi megállapodásra, amely csupán a jelentős környezetterheléssel rendelkező autóipar érdekeit szolgálná.

Én mindig azt tartottam, hogy ki kell állni a nemzeti szuverenitás mellett, nemet kell mondani a multik büntethetetlenségére, és támogatni kell az olyan kampányokat, mint amilyen a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés.

És, hogy a kormány mennyire következetes? Az alábbi cikk például csupán 6 hónapja jelent meg, vajon akkor beszéltek félre vagy most?!

2020-04-28T08:34:40+00:00