Demeter Márta: Továbbra sem tudjuk mire költöttek el 1500 milliárd forintot

2019.09.05.

Csak a védelmi beszerzésekkel kapcsolatban 8 pert indítottam a honvédelmi minisztérium ellen, mert nem hajlandóak válaszolni a közérdekű adatkérésekre. Ha kell, így kényszerítjük ki, hogy elszámoljanak, pontosan mire költik a magyar adófizetők 1500 milliárdját, amely összeg azóta még tovább hízott.
A kormánynak óriási a felelőssége a Magyar Honvédség mai állapotáért, hiszen ők voltak azok, akik korábban a honvédelmi költségvetést megfelezték, aminek hatására a magyar haderő a működésképtelenség határára sodródott.

Az országnak egy hatékony rugalmas és modern haderőre van szüksége ami képes megfelelni a 21. század kihívásainak. Ám amikor a beszerzések teljesen átláthatatlanul zajlanak, óriási korrupciós kockázattal, a kormány maga veszi semmiben a magyar nemzeti érdeket. Ugyanis nemzeti érdek, hogy a magyar emberek minden egyes forintja, amit a haza védelmére szánnak, a honvédséghez jusson, nem kormánybarát szereplők, átláthatatlan üzleti körök vagy lobbisták zsebébe. A fegyvervásárlások ráadásul valódi és megismerhető koncepció nélkül zajlanak. A honvédelmi miniszter maga kényszerült annak elismerésére, hogy az ország új biztonsági- és katonai stratégiája sincsen készen, pedig csak ez szolgálhatna bármilyen beszerzés alapjául. Ismét a gombhoz varrják majd a kabátot?

Így csak még több kérdés merül fel, elsőként az, hogy az elmúlt egy évben kibontakozott folyamat tényleg a haza védelméről vagy kommunikációs díszcsomagolásban a magyar emberek pénzének lenyúlásáról szól-e.

2019-10-20T18:08:52+00:00