Demeter Márta: Tégláról téglára haladva bontsuk le a NER-t!

2019.01.19.

A kormány semmibe vette a munkavállalók, a szakszervezetek jogos követeléseit. A szakszervezetekkel együtt mozdulunk! Magyarországon mintegy 40 településen, külföldön 11 helyszínen! Útlezárások, forgalomlassítások, demonstrációk! Fantasztikusak vagytok! Köszönjük mindenkinek, aki kiáll a dolgozókért! Rabszolgamunka helyett tisztességes megélhetést, tisztességes béreket követelünk a magyar embereknek!

Elsődleges cél a rabszolgatörvény eltörlése, ám a feladat túlmutat ezen!

Nem fogadjuk el, hogy a dolgozók csak 3 év után kapják meg a járandóságaikat! Nem fogadjuk el, hogy a kormány által előállított munkaerőhiányt végtelenített túlóráztatással próbálják kezelni, a dolgozók pedig szinte sosem látják a gyermekeiket! Nem fogadjuk el a tudatosan alacsonyan tartott béreket!
Támogatjuk a sztrájkot! Támogatjuk a szakszervezetek követeléseit! Legyen sztrájk!
A családokat szétszakító rabszolgatörvény eltörlése mellett új Munka Törvénykönyvre van szükség! Olyan szabályokra, melyek megvédik a dolgozókat, amelyek tisztességes béreket garantálnak. Ezért tárgyalunk a szakszervezetekkel és minden érintettel, ezen dolgozunk!
Elég volt a multik érdekeit feltétlenül kiszolgáló politikusok uralmából! Mi a multik helyett az emberek oldalán állunk! Így azokkal a cégekkel szemben, amelyek mégis alkalmazzák a rabszolgatörvényt, bojkottra hívunk fel! Regisztráljátok a honlapunkon azokat a cégeket, amelyek ilyen tisztességtelen magatartást folytatnak! Legyen bojkott!
A kormány nemcsak feltétlenül kiszolgálja a multikat, de az állam ugyanazt a logikát érvényesíti saját dolgozóival szemben is! Brutálisan alacsony bérekért dolgoztat az állami intézményekben, a köztisztviselői illetményalap 2008 óta nem emelkedett, a közalkalmazotti bértábla elmarad a minimálbértől, miközben a kormányzat kicsavarja az utolsó forintokat is a dolgozók kezéből, amiből saját klientúrájának ad luxusjuttatásokat! Elég volt! Az illetményalapokat egységesen 60 ezer forintra kell emelni, a bértábla alapjává pedig a mindenkori minimálbért kell tenni!

Ebben a pillanatban Magyarországon mintegy 40 településen, külföldön 11 helyszínen tiltakozunk! Ezt az aktivitást fordítsuk át cselekvésbe és tégláról-téglára haladva bontsuk le a NER-t! Ahogy minden nap dolgozunk a rendszer lebontásán, úgy lesznek egyre láthatóbbak a gyengeségei, amik elvezetnek a teljes összeomlásáig. Mi pedig ott leszünk és készen állunk, és elvégezzük azt, ami a politikusok dolga.

2019-01-19T19:57:42+00:00