Demeter Márta: Rendet a budapesti utakon!

2019.07.30.

Neked is eleged van abból, hogy csak Te nem számítasz, ha a (közösségi) közlekedésről van szó? Megkérdeztem erről Orbán Viktort!

Ugyanis ismét megmutatták, hogy a Karmelitában mennyit is számítanak a fővárosiak, valamint azt is, hogy a kormány mennyire képtelen menedzselni Budapest működését. Legutóbb a Maccabbi Európa Játékok kapcsán derült ki, hogy a fővárosi közlekedés egy óriási káosz, gyakorlatilag nem lehet normálisan átjutni a városon a párhuzamosan és átgondolatlanul zajló felújítások, lezárások miatt.

Ám most is a szokásos megoldást választják, nem az emberek mindennapjait segítő megoldást keresik, hanem egy kiskaput, és elképesztő módon kormányrendeletben mondják ki, hogy a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény ideje alatt a magyar adófizetőkkel szemben a szervezők használhatják a buszsávokat.

Ezért a miniszterelnököt többek között arról kérdeztem írásban, hogy mi indokolja a fent említett KRESZ-módosítást, illetve kii volt a javaslat előterjesztője és milyen hatástanulmány előzte meg a döntést?

Ha válaszol rá, megosztom veletek. A részletekért KATT IDE

Demeter Márta

2019-10-20T17:42:43+00:00