Az LMP mellett a Jobbik is támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltet

2019.03.14.

Csütörtökön a két ellenzéki párt országos és budapesti elnökei, valamint Puzsér Róbert közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Jobbik is támogatja a független főpolgármester-jelöltet az őszi önkormányzati választásokon. Az újságírók előtt aláírt megállapodás értelmében Budapest mind a 23 kerületében a lehető legszorosabb politikai együttműködésre és közös munkára törekednek a XXI. századi pártok.

Puzsér Róbert úgy fogalmazott a Jobbik és az LMP közös támogatásával kapcsolatban, hogy ezzel emelkedtünk most a kurzusok fölé. “A centrumnak, amely most megszületett, nem ideológiája, hanem ügye van”, mégpedig az életminőség ügye.

Fontosnak nevezte, hogy a most aláírt együttműködésről szóló tárgyalások során elvekről volt szó, nem személyekről és pozíciókról, miközben “a régi baloldalnak nincs programja, nincs egyetlen ügye sem, viszont lassan minden személyi kérdés eldől és minden pozíció betelik”. Új ellenzéket és új politikai minőséget kell megteremteni – jelentette ki Puzsér Róbert.

A szándék komolyságát jelzi, hogy bejelentésen mindkét párt a legmagasabb szinten képviseltette magát: a megállapodást aláírta Demeter Márta, Keresztes László Lóránt, az LMP társelnökei, Moldován László, a párt budapesti elnöke, valamint a Jobbik részéről Sneider Tamás elnök, Gyöngyösi Márton alelnök-frakcióvezető, és Bencsik János budapesti elnök.

A Jobbik részéről egyébként jelezték: a kommunikációt, a kampánytevékenységet és -finanszírozást koordináló megállapodás aláírásával nem ér véget a közös munka. Budapest mind a 23 kerületében a lehető legszorosabb politikai együttműködésre és közös munkára fognak törekedni.

Demeter Márta a sajtótájékoztatón felidézte, az LMP 2018 decemberében döntött Puzsér Róbert támogatásáról. Döntésüket azzal magyarázta, hogy a független főpolgármester-jelölt “Sétáló Budapest Programja” tökéletesen illeszkedik Magyarország zöld pártjának küldetéséhez, alapértékeihez és programjához.

„Budapest ma élhetetlen metropolisz, vezetése pedig semmit nem gondol arról, milyennek kell lennie a magyarok fővárosának” – fogalmazott az LMP társelnöke, majd hozzátette: csak a légszennyezés miatt háromezer ember hal meg évente, a közösségi közlekedés és a hulladékgazdálkodás pedig borzalmas állapotban van, tömegesek a fakivágások, a budapesti lakosok körül szó szerint elfogy a levegő.

A politikus szerint az LMP szakértőivel közösen összeállított Sétáló Budapest Program megvalósításával megteremthető a fővárosiak számára a megújuló és élhető Budapest, ahol végre nem az időnkkel és az egészségünkkel fizetünk a város használatáért.

Puzsér Róbert győzelmével egy olyan program ölthet testet, amely végre friss levegőt és fenntarthatóan fejlődő várost garantál a fővárosiaknak – hangsúlyozta Demeter Márta.

Amikor beálltunk Puzser Róbert, pártunk megtette az első lépést Tarlós István leváltásáért – fogalmazott az LMP társelnöke, aki a háromoldalú megállapodás mai aláírást egy fontos lépésnek tartja, és szerinte a most megvalósult centrum közelebb viszi ahhoz a budapestieket, hogy végre a fővárosban is leváltsák a Fideszt

2019-03-14T20:44:48+00:00