Loading...
Bihari utca 8/C 2018-05-31T19:05:48+00:00

Project Description

Projekt leírás

  • A kőbányai Bihari utca 8/c szociális bérlakástömbnek épült a 1939-ben, és azóta is így funkcionál. 2005 és 2011 között egy városrehabilitációs programban 700 milliót költöttek a lakások komfortosítására, de az átadás után néhány évvel az önkormányzat életveszélyessé nyilvánította az épületet.
  • A házban sok a gyerekét egyedül nevelő anya. A legtöbbüknek egyáltalán nincs tartozása, akinek volt korábban néhány tízezres elmaradása, annak is sikerült ezt mostanra rendeznie. A lakók levelekben, telefonon és személyesen fordultak az önkormányzathoz, de valódi segítséget eddig nem kaptak
  • A kerület jelenlegi fideszes vezetése azzal hárítja a problémát, hogy a városrehabilitációs program még a korábbi MSZP-s polgármester működése alatt indult. A jelenlegi polgármester, Kovács Róbert 2002 óta tagja az önkormányzatnak, 2007 és 2010 között alpolgármester volt, 2010 óta polgármester.
  • A legtöbb Bihari utcai család nem tud kifizetni egy piaci áron kiadott albérletet. Akik nem találnak megoldást, azoktól a gyámhivatal elveheti a gyerekeiket.

Projekt Adatok

Kooperáció

-A Város Mindenkié (weboldal)

Állapot

-Folyamatban

Jelentkezés

– onkentes@demetermarta.hu

Projekt Galéria